Finn en butikk | Kontakt oss
Frislid bilder

Klær til enhver anledning
Lurer du på hva man mener med 'riktig antrukket' til forskjellige anledninger, det være seg fra de mer høytidelige til de mer 'avslappede' selskap?
Da vil vi gi deg noen tips. Her snakker vi om klassisk etikette, men minner om at det i mange tilfelle ikke er vanlig å være så høytidelig antrukket. Likevel kan det forekomme, og da kan litt informasjon være nyttig.

Bryllup

Formiddagsbryllup (før kl. 1500) gir ifølge etiketten to muligheter til valg av antrekk for brudgomm. Enten Sjakett, som minner om livkjolejakke uten slagsilke, og med grå stripete benklær og grå sjakettvest. Bruden kan velge lang eller kort kjole/drakt. Gjerne med hatt hvis en bruker kort kjole/drakt. De kvinnelige gjestene ved formiddagsbryllup bærer kort kjole/drakt, gjerne hatt. De mannlige gjestene bærer mørk dress eller sjakett, men mørk dress er mest brukt i dag. Ikke bruk blazer. For militære er selvfølgelig paradeuniform et alternativ.

Ettermiddagsbryllup finner sted etter kl. 15, og i dette tilfellet kan brudgommen, og de mannlige gjestene ikle seg livkjole, eller der hvor slikt finnes; uniform med evnt. offisielle ordener. Smoking/mørk dress er ok dersom man ikke vil bruke livkjole. Damene kler seg i langt, og med evnt. ordener, eller i kort dersom herrene bruker dress. En brudekjole i et ettermiddagsbryllup bør helst ikke vise skuldrene selv om det er blitt mer og mer vanlig med utringede brudekjoler. Er kjolen kortermet passer lange hvite hansker, og er den langermet er hanskene selvfølgelig korte.

Kvinnelige gjester i et ettermiddagsbryllup har således alltid lang kjole/drakt. Graden av 'finhet' er en smakssak, liksom graden av 'påkleddhet'. Det finnes et ordtak om høytidsklær for damer som sier: 'Mye nedentil og lite oventil'. Dersom dette følges, må man imidlertid ta hensyn til årstiden, med tanke på at vinteren krever et passende ytterplagg.
Copyright © 2009 Frislid Konfeksjon AS