Finn en butikk | Kontakt oss
Frislid bilder

Klær til enhver anledning
Bryllup forts.

En selvskreven regel for ethvert bryllup, er at de kvinnelige gjestene ikke skal kle seg i hvitt. Ingen skal konkurrere med bruden på hennes høytidsdag. Bunad er selvfølgelig et godt alternativ, både for herre og dame. Er man buden i bryllup og er usikker på om det er påkrevet med bestemt antrekk, går det an å ta en telefon til vertskapet og spørre. Noen ganger vil det fremgå på innbydelsen, og da er saken grei.

Begravelse

Begravelse er også en høytidelig anledning. Her vil det som regel være riktig å kle seg mørkt dersom intet annet er ønsket fra pårørende. For herrene en mørk (sort) dress med sorte sko og sokker. De nærmeste pårørende med sort slips (og evnt. hvitt skjerf), de øvrige i mørkt. Lyse ytterplagg bør også unngåes.

Damene gjerne med sort hatt og sorte strømper.

Andre selskap

Innbydelse til MIDDAG på innbydelseskort følges gjerne med et uttrykt ønske om bestemt antrekk. Her følger man gjerne samme valg som ved bryllup, med unntak for sjakett, som stort sett bare benyttes ved formiddagsbryllup.

GALLAMIDDAG på Slottet, og andre mer høytidspregede selskaper, krever som regel livkjole/gallauniform med ordener for herrene. For damene lang aftenkjole, men helst ikke i svart, som regnes å være sorgens farge. Gallamiddager forventes å være en glad anledning.

Et fullverdig antrekk til denne anledning er BUNADEN. Den finnes ofte i både hverdags- og festutgave, og da benytter man selvfølgelig festbunaden. Dette gjelder også brylluper.

Copyright © 2009 Frislid Konfeksjon AS