Finn en butikk | Kontakt oss
Frislid bilder

Klær til enhver anledning
Andre selskap forts.

'50-ÅRSJUBILEET' er gjerne en anledning for herrene til å bruke smokingen, gjerne frisket opp med glade farger på cumberband og matchende sløyfe. Det samme for ambassademiddager o.l., men vær litt forsiktig med for friske varianter av cumberband/sløyfe, som kanskje bør forbeholdes de mer personlige selskaper. Hvit smokingjakke og pastellfargede skjorter hører gjerne den varme årstiden til.

For damene vil smokingselskapet gi en større valgfrihet (kort - langt - farger). Vil man være på den helt sikre siden tar man langt. Det kan også hende at det på innbydelsen står at det skal være langt.

Mørk dress er også et alternativ til middagsselskapet. Gjerne en dress med striper.

Til sommerselskapet eller hageselskapet kan herrene gjerne kle seg i jakke/bukseantrekk dersom forholdene tillater det. Gjerne lys jakke med mørke eller lyse matchende benklær. Slipset kan byttes ut med et sjal i halsen.

Til finere LUNCHSELSKAPER bør man unngå jakke/bukseantrekk, men holde seg til dress. Sen ettermiddag/kveld i mørk dress, men midt på dagen gjerne en litt lysere dress. Helt lyse dresser hører sommeren til. For damene gjelder at man kler seg tilsvarende pent, anledningen tatt i betraktning.

For COCKTAILS på ambassader e.l. kler herrene seg helst i et litt mørkere antrekk, i dress el. blazer/bukseantrekk, da det som regel blir snakk om sen ettermiddag eller tidlig kveld. Damene vil ha en relativt stor valgfrihet i penere antrekk. Slike cocktailselskaper foregår gjerne rett etter arbeidstid, slik at man ikke har anledning til å skifte klær. Derfor aksepteres det relativt stor frihet i valg av klær, da ikke alt er like praktisk å gå på jobb i. Men dersom cocktailen etterfølges av en senere middag, er det naturlig å skifte til et mer passende antrekk (smoking).
Copyright © 2009 Frislid Konfeksjon AS